Diploma in Operations Management (11 pv)
5 400 euroa /hlö + alv
11.12.2024-05.06.2025, Aalto-yliopisto Töölö, Helsinki
5 400 euroa /hlö + alv
11.12.2024-05.06.2025, Aalto-yliopisto Töölö, Helsinki
Diploma in Operations Management (DOM) on laaja operaatioiden ja tuotannon johtamisen koulutuskokonaisuus, jossa syvennät valmiuksiasi kehittää toimintaa ja parantaa tuotannon toiminta- ja kilpailukykyä. Se on suunniteltu tuotantopäälliköille, tuotannon ylemmissä johto- tai asiantuntijatehtävissä työskenteleville tai näihin haastaviin tehtäviin siirtymässä oleville henkilöille, ja sopii hyvin sekä palvelualojen että teollisuuden ammattilaisille. Koska haasteet ja kehityskohteet ovat usein toimialasta ja taustoista riippumatta samankaltaisia, yhteinen koulutus tarjoaa mahdollisuuden organisaatiorajat ylittävien yhteistyöverkostojen syntymiseen ja hyvien käytäntöjen oivaltamiseen.
DOM-koulutus auttaa sinua ymmärtämään tuotannon ja toimitusverkoston dynamiikkaa ja tarjoaa mittavan työkalupakin tuotannon johtamisen joka tasolle. Ohjelmassa opit keinot toiminnallisten muutosten tekemiseen omassa organisaatiossasi jo koulutuksen aikana. Syvennät osaamistasi pitkäjänteisen strategia- ja kehitystyön tekemisessä ja oivallat, miten vältät osaoptimoinnin sudenkuopat. Lisäksi opit uusia keinoja luoda arvoa, saavuttaa taloudellista etua sekä kasvattaa asiakastyytyväisyyttä ja tuottavuutta.
Tuotannon johtamisen koulutuksemme kehittää tulevaisuuden osaajia, jotka ymmärtävät laaja-alaisesti tuotannon johtamista ja tuotantoyrityksen toimintaa sekä kykenevät ratkomaan haastaviakin tuotannon ongelmia nyt ja tulevaisuudessa.
– Muodosta kokonaiskuva operaatioiden johtamisesta tutkittuun tietoon perustuen
– Tutustu menetelmiin ja työkaluihin joustavuuden ja tehokkuuden parantamiseksi
– Paranna tuotannon osaamista ja kyvykkyyttä liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamiseksi
Hyödyt
Koulutus kehittää kykyäsi ymmärtää ja ratkaista tulevaisuuden haasteita sekä löytää ajantasaisia keinoja strategian toteuttamiseksi. Kehitysprojektin avulla pääset tarkastelemaan valittua tuotannon osa-aluetta kattavasti ja löydät ratkaisuja tunnistettujen ongelmien taklaamiseksi. Osallistujat eri toimialoilta varmistavat hedelmällisen keskustelun, joka ravistelee tuttuja tapoja ajatella ja innostaa luomaan uutta.
– Vietät aikaa ympäristössä, jossa opit myös toisilta osallistujilta – muilta tuotannon ammattilaisilta eri yrityksistä
– Hyödyt teoreettisten näkökulmien ymmärtämisestä ja oivallat uusia ideoita ja käytännön sovelluksia
– Muodostat kokonaisvaltaisen käsityksen tuotannonohjauksesta, toimitusverkostoista ja tuotannon johtamisesta
Kenelle?
Diploma in Operations Management on koulutus kokeneille tuotantopäälliköille, tuotannon ylemmissä johto- tai asiantuntijatehtävissä työskenteleville tai näihin haastaviin tehtäviin siirtymässä oleville henkilöille. Lisäksi koulutus auttaa suunnittelu- ja muissa strategisissa tehtävissä toimivia ymmärtämään tuotannon ja toimitusverkoston dynamiikkaa ja kokonaisuutta.
Aiempiin tuotannon johtamisen koulutusohjelmiin on osallistunut henkilöitä hyvin erilaisilta teollisuuden- ja palvelualoilta. Koska haasteet ja kehityskohteet ovat erilaisista taustoista huolimatta usein hyvin samanlaisia, yhteinen koulutus tarjoaa mahdollisuuden organisaatiorajat ylittävien yhteistyöverkostojen syntymiseen ja hyvien käytäntöjen oivaltamiseen yli toimialarajojen.
Kouluttajat
Ohjelman kouluttajat ovat yliopistojen sekä yritysmaailman kokeneita asiantuntijoita. Pääkouluttajien lisäksi jaksoilla on mukana yrityspuheenvuoroja. Aikaisemmissa ohjelmissa ovat kouluttaneet mm.
Katri Kauppi
Katri Kauppi on logistiikan ja toimitusketjun hallinnan professori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.
Kauppi on aiemmin työskennellyt Nottinghamin ja Manchesterin yliopistoissa, joista jälkimmäisessä hän koulutti globaalissa MBA-ohjelmassa mm. Dubaissa, Shanghaissa, Hongkongissa ja Miamissa. Kauppi opettaa vastuullista toimitusketjun hallintaa, hankintatoimea sekä toimitusketjun riskienhallintaa.
Kaupin tutkimusaiheisiin kuuluvat mm. organisaatioiden hankintakäyttäytyminen, toimitusketjussa tapahtuvien virheiden syyt ja seuraukset, sosiaalisen vastuun sertifikaatit, ilmastonmuutoksesta aiheutuvien riskien hallinta sekä julkiset hankinnat. Kaupin tutkimus on saanut useita palkintoja, ja myös World Culture Council palkitsi hänet nuorena tutkijana, joka on saanut tutkimuksellaan aikaan kansainvälisiä vaikutuksia.
Lauri Saarinen
Lauri Saarinen on operaatioiden johtamisen apulaisprofessori Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksella. Hän keskittyy tutkimuksessaan ja opetuksessaan luomaan arvoa analytiikan avulla yritysten operatiivisesta datasta ja on erikoistunut kysymyksiin, jotka liittyvät paikallisen tuotannon arvoon, kansainvälisiin toimitusketjuihin ja prosessien parantamiseen.
Jari Melgin
Jari Melgin on laskentatoimen professori (Professor of Practice), Senior Fellow Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen laitoksella.
Opetuksessa ja tutkimuksessa Melgin hyödyntää laaja-alaista käytännön kokemustaan laskentatoimen ja rahoituksen eri osa-alueilta, sisältäen myös sijoitustoiminnan, yrityskaupat ja yrityksen hallinnon.
Opetuksen ja tutkimuksen lisäksi hän konsultoi yrityksiä ja muita taloudellisia toimijoita. Melginillä on yli 25 vuoden kansainvälinen kokemus talouden ja rahoituksen johtotehtävistä.
Hänellä on monipuolinen toimialakokemus, kuluttajatuotteista (Amer Sports ja Salomon), varustamotoiminnasta ja logistiikasta (Containerships), konepajateollisuudesta (Componenta) sekä pankkitoiminnasta (KOP, yksi Nordean edeltäjistä). Hän työskenteli aiemman uransa aikana useita vuosia Ranskassa.
Jari Melginillä on kauppatieteen tohtorin tutkinto laskentatoimesta Aalto Yliopistosta. Tämän lisäksi hänellä on maisteritutkinnot valtio-opista Turun yliopistosta ja kansantaloustieteestä Turun kauppakorkeakolusta.
Melginin väitöskirja keskittyi päätöksenteon rajoihin, fokusoiden erityisesti hallituksen rooliin yhtiön päätöksentekorakenteessa.
Marja Blomqvist
Marja Blomqvist on konsultti, kouluttaja ja luennoitsija ja toimii opettajana ja tutkijana Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulussa.
Hänen mielenkiinnon kohteita ovat globaalit tuotantoverkot, toimitusketjujen hallinta, tuotannon johtaminen, tuotantojärjestelmät, Lean-ajattelu, palvelutuotanto, prosessijohtaminen, prosessien kehittäminen sekä organisaatioiden oppiminen.
Blomqvist on ollut konsulttina ja osakkaana QDC Business Engineering Oy:ssa vuodesta 2005.
Hannu Vierimaa
Hannu Vierimaa on toiminut vuodesta 1999 liikkeenjohdon ja prosessijohtamisen konsulttina ja kouluttajana perustamassaan Processman Oy:ssä. Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus prosessien kehittämisestä eri toimialoilla sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.
Vierimaan erityisosaamisalueita ovat mm. prosessijohtaminen, globaalit poikkitoiminnalliset liiketoimintaprosessit, globaalin kysyntäketjun johtaminen, strateginen johtaminen ja suorituksen mittaamisen menetelmät.
Ennen oman yrityksen perustamista Vierimaa toimi Nokia-yhtymässä eri linjavastuissa 1983-1994, johti Nokia-yhtymän Business Process Development -ryhmää 1995-96, oli jäsen Nokia Mobile Phonesin globaalissa logistiikan ydinryhmässä 1996-1997 sekä vastasi globaalisti Nokia Mobile Phonesin varaosalogistiikasta 1997-1998.
Timo Seppälä
TkT Timo Seppälä toimii operaatioiden johtamisen yliopistonlehtorina Aalto-yliopistossa sekä johtavana tutkijana ETLA:ssa.
Timo Seppälän tutkimuskohteita ovat tämän hetken globaalit ilmiöt kuten digitalisaatio, alustatalous sekä globaalit arvoketjut, strateginen johtaminen ja yritysten kansainvälistyminen.
Sisältö ja aikataulu
Koulutus sisältää 7 opetuspäivää, joiden aikana perehdyt valittuihin teemoihin asiantuntijoiden johdolla ja ratkot yhdessä opiskelijakollegoiden kanssa teemoihin liittyvä haasteita monipuolisia menetelmiä ja työkaluja hyödyntäen. Päivien aikana pääset keskustelemaan, verkostoitumaan ja oppimaan toisilta.
Opetuspäivien ulkopuolella itsenäisesti suoritettavat soveltavat tehtävät, verkkokurssi ja kirjalliseen aineistoon tutustuminen auttavat sinua laajan kokonaiskuvan muodostamisessa ja opitun käyttöönotossa.
Monipuoliset oppimismenetelmät syventävät oppimista. Opetuspäivien lisäksi kokonaisuuteen kuuluu ennen ja jaksojen jälkeen suoritettavia tehtäviä, opinnäytetyö (20 opintopisteen kokonaisuudessa) kaikutiimityöskentelyä omassa organisaatiossa kollegoiden kanssa, yksi luettava kirja sekä verkkokurssi.
Rakenne:
7 opetuspäivää
– Koulutuspäivien aikana kuulet huippuasiantuntijoiden alustuksia, keskustelet, teet ryhmätöitä ja muita harjoituksia
Verkkokurssi ja itsenäistä opiskelua
– Monipuoliset menetelmät ja yksilöllisesti valittavat tehtävät syventävät ymmärrystäsi ja asiantuntemustasi tuotannon asiantuntijana ja auttavat opitun hyödyntämisessä jo ohjelman aikana
Vaikutus omaan organisaatioon
– Kaikutiimityöskentelyn avulla syvennät omaa oppimista ja jaat opittua organisaation sisällä kehittämistoimenpiteiden edistämiseksi
Koulutusjaksot:
11.12.2024
Live Online
Aloituswebinaari
– Ohjelman sisältö ja suorittaminen
– Oppimisympäristö
– Osallistujat
5.–6.2.2025
Aalto-yliopisto Töölö, Helsinki (kesto 2 pvä)
Tuotantostrategia
Aloitamme koulutuksen katsauksella geopoliittisiin tekijöihin ja niiden vaikutuksiin liiketoimintaympäristöön. Keskustelemme, miten globaalit muutokset vaikuttavat yritysten strategioihin ja operaatioihin. Pohdimme, miten tuotanto tukee ja edistää yrityksen liiketoimintastrategiaa ja keskustelemme tuotannon merkityksestä kilpailukyvyn ja asiakastyytyväisyyden parantamisessa. Tutustumme digitalisaation rooliin operaatioiden johtamisessa ja millaisia mahdollisuuksia se tarjoaa toimintojen kehittämiseen.
Toisena päivänä keskitymme toiminnan talouteen, ohjaus- ja johtamisjärjestelmiin. Kartoitamme mittareita ja niiden käyttöä yrityksen toiminnan arvioinnissa ja tavoitteiden saavuttamisessa.
– Geopolitiikka, toimintaympäristön muutokset
– Tuotannon rooli yrityksen liiketoimintastrategiassa
– Tuotantostrategia –millaisia päätöksiä? (sijainti arvoketjussa, tuotantoverkosto, tehtaiden rooli)
– Digitaaliset operaatiot
– Toiminnan talous, mittaaminen sekä ohjaus- ja johtamisjärjestelmä
Kouluttajat:
– Professori Jussi Heikkilä, TAY
– University Lecturer, Digital Operations, Timo Seppälä, Aalto-yliopisto
5.–6.3.2025
Live Online (kesto 2 x 0,5 pvä)
Digitaaliset operaatiot ja tuotanto
Aloitamme katsauksella uusiin teknologioihin ja niiden käytännön sovelluksiin tuotannossa. Esittelemme konkreettisia esimerkkejä siitä, miten yritykset ovat hyödyntäneet uusia teknologioita parantaakseen tuotantoprosessejaan, tehokkuutta, laatua ja joustavuutta.
Toisessa osuudessa syvennymme datan ja analytiikan rooliin tuotannossa ja toimitusketjuissa. Keskustelemme, miten dataa kerätään, analysoidaan ja hyödynnetään tuotantoprosessien optimoinnissa. Tutustumme erilaisiin analytiikkatyökaluihin ja -menetelmiin, jotka auttavat tekemään datalähtöisiä päätöksiä.
Osana kokonaisuutta keskustelemme myös transformaatiosta, mitä kyvykkyyksiä ja edellytyksiä organisaatiolla tulee olla muutoksen läpiviemiseksi.
– Uudet teknologiat, käyttöesimerkit
– Teknologioiden vaikutukset tuotannon –ja toimitusketjun johtamiseen
– Transformaation läpiventi
– data ja analytiikka tuotannossa ja toimitusketjuissa
Kouluttajat:
– COO, Jari Juhanko, Aalto University Industrial Internet Campus
– Apulaisprofessori, Lauri Saarinen, Aalto-yliopisto
3.–4.4.2025
Aalto-yliopisto Töölö, Helsinki (kesto 2 pvä)
Tuotannon kehittäminen
Tarkastelemme koulutuksessa prosesseja, niiden roolia, tavoitteita ja kehittämistä kokonaisuuden näkökulmasta. Perehdymme Lean-ajatteluun kehittämis- ja johtamismenetelmänä ja erityisesti keinoihin joilla systemaattista ja tavoitteellista kehittämistyötä voidaan toteuttaa.
Kartoitamme nykytilan analyysimenetelmiä ja työkaluja, jotka auttavat tunnistamaan toiminnan vahvuuksia ja kehityskohteita. Tutustumme päivittäisjohtamisen rooliin jatkuvassa parantamisessa -miten päivittäisjohtamisen käytännöt, kuten päivittäiset tiimipalaverit, visuaalinen johtaminen ja suorituskykymittarit, edistävät kehittämistä ja sitouttavat henkilöstöä.
Kouluttajat:
– Konsultti ja kouluttaja, Marja Blomqvist, QDC Business Engineering
– Konsultti ja kouluttaja Juho Nikkola, QDC Business Engineering
Itsenäinen opiskelu
Toimitusketjun johtaminen; Essentials of Supply chain management -verkkokurssi, itsenäinen opiskelu n. 10 tuntia
– Fundamental concepts of supply chain management
– Vertical integration
– Push and pull strategies
– Supply chain frameworks.
7.–8.5.2025
Live Online (kesto 2 x 0,5 pvä)
Toimitusketjun johtaminen
Keskitymme koulutuksessa erilaisiin toimitusketjustrategioihin, suunnitteluun, sekä niiden soveltamiseen eri liiketoimintaympäristöissä. Analysoimme, miten tehokas suunnittelu voi parantaa toimitusketjun suorituskykyä ja joustavuutta. Paneudumme riskien hallintaan ja varautumiseen sekä keskustelemme riskien tunnistamisesta, arvioinnista ja hallinnasta toimitusketjussa. Käsittelemme myös varautumissuunnitelmien laatimista ja toteuttamista, jotta yritys voi reagoida nopeasti ja tehokkaasti häiriötilanteisiin.
Kouluttajat:
– Accociate Professor, Max Finne, Aalto-yliopisto
– Professor of Practice, Gautam Basu, Aalto-yliopisto
5.6.2025
Aalto-yliopisto Töölö, Helsinki (kesto 1 pvä)
Päätöstilaisuus
Päätöstilaisuudessa käydään läpi opinnäytetöitä ja niiden löydöksiä. Suuntaamme katseet tulevaan -miten ihmisiin vaikutetaan ja miten tiimejä motivoidaan muutosten läpiviemiseksi. Yritysvierailun aikana pääsemme havainnoimaan toimintatapoja ja kuulemaan kehittämisen konkreettisista menetelmistä.
– Kehitysprojekti-esitykset
– Yritys/tehdas vierailu (TBA)
– Päätösillallinen
Koulutuspaikka:
Aalto-yliopisto Töölö, Runeberginkatu 14-16, 00100 Helsinki ja Live Online
Ajankohta:
11.12.2024–5.6.2025
Hinta:
5 400 euroa /hlö + alv 25,5 %.
Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Mikäli Asiakas peruuttaa osallistumisensa valmennusohjelmaan 15-21 vrk ennen valmennusohjelman alkua, veloitetaan Asiakkaalta 20 % Palvelun hinnasta. Peruutuksen tapahtuessa 8-14 vrk ennen valmennusohjelman alkua, veloitetaan Asiakkaalta 50 % Palvelun hinnasta. Jos peruutus tapahtuu tämän jälkeen tai peruutusilmoitus jää kokonaan tekemättä, veloitetaan Asiakkaalta koko osallistumismaksu.
Ilmoittaudu ohjelmaan 11.11.2024 mennessä.
Diploma in Operations Management (11 pv)
5 400 euroa /hlö + alv
11.12.2024-05.06.2025, Aalto-yliopisto Töölö, Helsinki