fbpx
Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari (2 pv)
IITC järjestää nyt koulutuksen:

Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari (2 pv)

995 euroa /hlö + alv 24 %

EUR

09.-10.05.2023, Scandic Park Helsinki Mannerheimintie 46, Helsinki 18 huhtikuun, 2023 Sampo Korppoo

Tekoäly , Tieto- ja viestintäteknologia

Palaute aikaisemmista koulutuksista:

  • ”Mielenkiintoiset esitykset ja keskustelut tauoilla. Hyvien vinkkien ammentaminen omaan työhön ja organisaatioon.”

  • ”Hyvä kattaus ajankohtaisasioita, caseja ja kokemuksia. Rento fiilis. Laadukkaat järjestelyt.”

    Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari on Suomen laajin Microsoft 365 -toteutuksista kertova case-pohjainen tapahtuma. Aiempiin HPR-seminaareihin on osallistunut jo yli 2500 SharePointista, Teamsista, Azuresta, Power Platformista ja muista Microsoft 365 -aiheista kiinnostunutta henkilöä. Monelle osallistumisesta on tullut jokavuotinen perinne. Mietitpä sitten palvelun käyttöön siirtymistä, palveluiden toteuttamista tai käyttöä työssäsi, tarjoaa HPR-seminaari takuuvarmasti arvokasta ja hyödyllistä tietoa!


    Puhujat:

    Juha Anttila, IITC
    Juha on HPR-tapahtuman perustajia. Hän toimii konsulttina ja IITC:n toimitusjohtajana. Juhalla on rautainen kokemus informaation ja erityisesti dokumenttien hallinnan kehittämisestä sekä järjestelmien käyttöönotosta. Hän on työssään tutustunut yli kolmensadan suomalaisen organisaation tiedonhallintaan.

    Juha on kokenut projektinvetäjä ja tiedonhallintaprojektin sparraaja. Tietotyön kehittäminen ja verkkopalveluprojektien läpivienti ovat lähellä Juhan sydäntä. SharePoint-maailmasta hänellä on kokemusta 2001 versiosta lähtien. Juha on aktiivisesti edistämässä suomalaisen yrityselämän tiedonhallintaa myös Liikearkistoyhdistyksessä,

    Vesa Nopanen, Sulava
    Vesa ”Vesku” Nopanen on Principal Consultant, Metaverse and Future Work Sulavalla. Hän on toiminut yli 25 vuoden ajan erilaisissa asiantuntija-, konsultointi- ja valmennustehtävissä monipuolisesti useilla toimialoilla moninaisia teknologioita käyttäen.

    Vesku on Microsoft MVP (Most Valuable Professional) ja on erityisesti erikoistunut Microsoft Metaversen, Microsoftin pilven ja Microsoft Teamsin tarjoamiin monipuolisiin tulevaisuuden ja modernin työn ratkaisuihin. Hän on myös tunnettu supersuosituista Spotlight-webinaareistaan, aktiivisena puhujana sekä erilaisten teknologiayhteisöjen ja tapahtumien organisaattorina.

    Mona Moisala, Aivotutkija ja psykologian tohtori
    Mona on aivotutkija ja psykologian tohtori. Hän on tutkinut muun muassa sitä, mitä aivoissa tapahtuu kun ihminen multitaskaa, tai kun aivot ovat ylikuormittuneessa tilassa. Mona on laajemmaltikin kiinnostunut siitä, miten aivomme sopeutuvat nyky-ympäristöön, jossa painimme informaationtulvan ja lisääntyneen kiireen tunnun kanssa. Mona antaa luennollaan tutkimukseen perustuvia mutta käytännönläheisiä vinkkejä siihen, miten pitää aivojen hyvinvoinnista modernin hybridityön pyörteissä.

    Timo Pertilä, Forward Forever
    Timo on viihtynyt erilaisissa IT-alan tehtävissä jo 20 vuotta. Hän on Microsoft MVP (Most Valuable Professional). Osaamisalueena laveasti Microsoftin pilvipalvelut, sekä niiden hyödyntäminen täysmittaisesti asiakasorganisaatiossa. Timon erityisosaamisena on ratkaisujen ketterä rakentaminen hyödyntäen Office 365 / Azuren olemassa olevia työkaluja (PowerApps, Power Automate, Logic App, SharePoint, Power BI, Azure SQL, Cognitive Services, Dataverse).

    Vapaa-aikanaan Timo pitää blogia, jossa hän esimerkkien avulla käy läpi tapoja, joilla organisaatiot voisivat tehokkaammin hyödyntää Office 365:n ja Azuren ominaisuuksia ja palveluja.

    Miska Kytö, Sulava
    Miskalla on nuoresta iästään huolimatta jo rautainen kokemus monista ICT-alan osa-alueista, kuten tietoturvasta, modernista työstä ja viestinnästä, sekä jopa metaversestä. Hän toimii tulkkina teknisen ja ei-teknisen välillä, ja edustaa Z-sukupolvea työelämässä.

    Sulavalla Miska toimii konsulttina, kouluttajana, valokuvaajana ja jokaisen kategorian monitoimimiehenä.

    Jonna Heikkiniemi, Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK
    Jonna on toiminut 10 vuotta HAMKissa erilaisissa HR-tehtävissä. Tällä hetkellä hän työskentelee HR-sovellusasiantuntijana ylläpitäen ja kehittäen HR-järjestelmiä ja prosesseja sekä toimien osana tiedolla johtamisen tiimiä. Tehtäviään Jonna hoitaa yhteistyössä IT-palveluiden ja eri toimittajien asiantuntijoiden avulla. Muutaman viimeisen vuoden aikana Power Platform -työkalut ovat tuoneet prosessien kehittämiseen uusia mahdollisuuksia.

    Jari Järvinen, Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK
    Jarilla on yli 30 vuoden kokemus tietohallinto- ja tietojohtamistehtävistä HAMKissa. Tiedon hallinta ja sen käsittelyn automatisoiminen sekä tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa on ollut Jarin pääasiallisena työnä jo yli kaksi vuosikymmentä mm. identiteetinhallinnan ja dataintegraatioiden saralla. Viimeisen vuosikymmenen aikana hän on keskittynyt kehittämään ja hallinnoimaan HAMKin tietojohtamiskokonaisuutta aina datalouhinnasta organisaation tietojohtamiskulttuurin kehittämiseen saakka mm. Power Platform -työkaluja ja M365 -tuotteita hyödyntämällä.

    Terho Antila, Fortum
    Terho aloitti Fortumilla syksyllä 2022 tehtävänään pystyttää taloon low-code Center of Excellence -praktiikka tukemaan Microsoft Power Platformin tehokkaampaa hyödyntämistä niin liiketoiminnan kuin loppukäyttäjienkin näkökulmasta. Terho on taustaltaan kehittäjä ja arkkitehti, mutta viime vuodet hän on työskennellyt enenevissä määrin matalan koodin ratkaisujen parissa. Terho toimii aktiivisesti myös Microsoftin käyttäjäyhteisöissä ja on Microsoft MVP Business Applications -kategoriassa.

    Johanna Orjatsalo, LUT-yliopisto
    Johanna on liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen konkari. Hän on mukana LUT-yliopistossa parhaillaan käynnissä olevassa, Työsuojelurahaston rahoittamassa “Tuottavuutta liiketoiminta-analytiikalla” -tutkimushankkeessa sekä opettaa tutkimustyön ohessa yliopiston Tietojohtamisen ja johtajuuden maisteriopiskelijoita.

    Heini Kuusela, Helen
    Heini siirtyi konsulttimaailmasta vastaamaan Helenin digitaalisen työympäristön sekä Power Platform-kokonaisuuden kehittämisestä maaliskuussa 2022. Intohimon kohteena hänellä on digitaalisen työntekijäkokemuksen ja modernien työtapojen kehittäminen M365-palveluita hyödyntämällä. Power Platform-toiminnan käynnistämisen sekä johtamisen lisäksi hän vastaa mm. Helenin M365-kollaboraatiokokonaisuudesta sekä Digilähettiläsverkoston toiminnasta. Omien sanojensa mukaan hän on parhaimmillaan liiketoiminnan ja IT:n välisenä tulkkina ja pyrkii omalla työllään luomaan edellytyksiä organisaation tehokkaammalle toiminnalle.

    Petri Ellmén, Valtiokonttori
    Petri Ellmén eli ”Elmeri” luotsaa apulaisjohtajana Valtiokonttorin Tietohallinnon palvelutuotantoa. Pitkä ura eri tehtävissä kaartaa valtiohallinnon PC vallankumouksesta mobiilihypen kautta pilvitransformaatioon. Työn ytimessä on aina ollut keskeisenä pohdinta siitä, miten teknologialla voidaan saada enemmän ja parempaa aikaan.

    Pilvisiirtymässä eletään ”jälleen” teknologisesti mielenkiintoista aikaa, tai ehkä kun asioita pysähtyy tarkastelemaan, niin insinööri löytää aina jotain mielenkiintoista. Kauppatieteilijä minussa näkee niissä usein kustannushyötyjä.

    Vapaa-aikana tartun kitaraan ja jos se on jo varattu, niin bassoon. Se musa säväyttää, joka kolahtaa – oli sitten klassista, punkkia tai iskelmää.

    Päivi Lassila, Helsingin kaupunki
    Päivi toimii Helsingin kaupungin Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan digitalisaatiokehitys-yksikössä ICT- asiantuntijana. Hän on vastannut toimialan M365- käyttöönotosta ja kouluttanut henkilöstöä. Päivi käynnisti toimialalla digilähettilästoiminnan v. 2019 ja on verkoston ylpeä omistaja. Nykyään digilähettilästoiminta on myös kaupunkitasoista. Digiosaamisen kehittäminen ja työnteon sujuvoittaminen modernien pilvityökalujen avulla on Päivin intohimo ja osaamisen jakaminen sydämen asia. Digilähettiläät ovat tässä työssä korvaamaton apu. Power Platformin ja tekoälyn hyödyntäminen avaavat huikeita uusia mahdollisuuksia työnteon sujuvoittamiseen. Metaversestä puhumattakaan.

    Jouni Vienola, Helsinki Art Museum (HAM)
    Jouni (s.1977) on HAM Helsingin taidemuseon palveluvastaava, joka vastaa museon Ceepos-kassajärjestelmästä ja toimii kassajärjestelmän, Woocommerce-pohjaisen verkkokaupan ja eri maksutapojen (Nets, Verifone, Smartum, Edenred, ePassi, Eazybreak, MobilePay, Tykyseteli) pääkäyttäjänä sekä Museokortin ja Helsinki Cardin yhteyshenkilönä. Tämän lisäksi hän toimii Timeworks resurssinhallintaohjelman, Titania työvuorosuunnitteluohjelmiston, Lyyti tapahtumanhallintaohjelmiston, Jotbar työajanseurantaohjelmiston ja Adoben tuoteperheen pääkäyttäjänä, ICT palveluntarjoajan yhteyshenkilönä, hallinnoi museon tietokoneita ja puhelimia ja niiden tilauksia, ja toimii museon ICT lähitukena sekä digilähettiläänä.

    Janne Ariluoto, Fennia
    Janne johtaa digitaalisen työympäristön tiimiä Fennialla. Hänen intohimonaan on digitalisaation edistäminen. Jannella on vahva osaaminen Microsoftin pilvipalveluista ja pitkä kokemus palveluhallinnasta

    Mikko Vainioranta, Hoivarakentajat
    Mikon tausta on SharePointin ja silloisen Office 365:n konsultoinnissa. Nykyisin hän toimii Hoivarakentajien asiakkuusjohtajana, jolle työ vähähiilisessä ja aistiystävällisessä palvelurakentamisessa on sydämenasia. “Minulle on tärkeää, että saan asiakkaiden kanssa rakentaa parhaita mahdollisia asuinympäristöjä ikäihmisille, lapsille, nuorille ja erityisen tuen tarpeessa oleville”.

    Asiakkuusjohtajan töiden rinnalla Mikko on vahvasti liidannut Hoivarakentajien visiota digitaalisesta sydämestä eli Taapelista.

    Henry Scheinin, Solu Digital
    Henry on digitaalisen tiedonhallinnan asiantuntija, jolla on yli 20 vuoden kokemus alalta. Viimeiset 15 vuotta Henkka on työskennellyt Microsoft-teknologiaan pohjautuvien ratkaisujen parissa. Verkostomaisten työtapojen ja niitä tukevien ryhmätyövälineiden kehittäminen ja näihin liittyvien muutostilanteiden johtaminen ovat Henkan erikoisalaa. Tarkoituksenmukaisuus, uudelleenkäytettävyys ovat periaatteita, jotka ohjaavat Henkan työtä. Ammatillinen empatia palveluiden käyttäjiä kohtaan on asenne, jota hän tavoittelee kaikissa työtehtävissään.

    Henkka on Solu Digitalin perustajaosakas ja työskentelee yrityksessä johtavana konsulttina sekä tuoteomistajana.

    Karoliina Salminen, VTT
    Karoliinalla on yli 15 vuoden kokemus tutkimuksen ja yritysten välisestä yhteistyöstä. Häntä kiinnostaa erityisesti ihmisten ja teknologian välinen yhteistyö teollisessa kontekstissa. Tällä hetkellä suurin osa hänen ajastaan kuluu teollisen metaversumin parissa miettien yritysten kanssa miten voisimme uudistaa teollista työtä metaversumin avulla. Teknisestä taustastaan huolimatta Karoliinaa kiinnostaa erityisesti ihmiset ja hän nauttii rohkeidenkin visioiden rakentamisesta yhteistyössä erilaisten yritysten kanssa.

    Anna-Leena Terhemaa, UPM
    Digitaalisen viestinnän moniosaaja Anna-Leena syttyy liekkiin, kun hän pääsee projektinvetäjänä luomaan parempaa digitaalista käyttökokemusta ja kehittämään arvoa luovia palveluja. Hän siirtyy sujuvasti internet-alustoilta Sharepoint-intranettiin ja kokeneena viestijänä johtaa menestyksekkäästi muutoksia.

    Lauri Kutila, Verkkokauppa.com
    Lauri on työskennellyt pitkän uran Verkkokauppa.comissa markkinoinnin ja viestinnän parissa. Hän omaa laajan kokemuksen brändin rakennuksesta markkinointiviestinnän avulla. Laurin erityisiä mielenkiinnon alueita ovat viestinnän mittaamisen kehittäminen sekä brändin kehittäminen organisaation sisällä ja ansaitussa mediassa. Työyhteisöviestinnän saralla hän toimii johdetun keskustelun ja läpi organisaation tapahtuvan dialogin puolestapuhujana.

    Annika Kuusela, Verkkokauppa.com
    Annika työskentelee Verkkokauppa.comissa viestinnän ja vuorovaikutuksen parissa. Hänellä on monipuolisesti kokemusta erilaisten organisaatioiden sisäisen viestinnän ja kulttuurin kehittämisestä. Annikan erityisiä mielenkiinnon kohteita ovat vuorovaikutustaitojen valmentaminen ja yhteisöllisyyden rakentaminen. Hänelle on tärkeää saada auttaa työyhteisön jäseniä löytämään omat viestinnälliset vahvuutensa.

    Marko Laitinen, Betolar
    Markolla on yli 20 vuoden IT alan kokemus, hän on työskennellyt sekä palveluntarjoajan puolella että loppuasiakasorganisaatioissa. Tällä hetkellä Marko toimii Betolarilla IT johtajana, kehittäen liiketoimintajärjestelmiä tukemaan kasvavan start-up yrityksen jatkuvasti kasvavia ja kehittyviä liiketoiminta tarpeita. Marko on ollut ottamassa laajasti käyttöön Azure ja Microsoft 365 palveluita eri organisaatioissa viimevuosien aikana ja hänellä on lavea näkemys Microsoft pilvipalveluiden mahdollisuuksista.

    Silja Häikiö, Midpointed
    Silja toimii modernin työn konsulttina ja asiakkaiden työtapojen muutoksen tukena Midpointedilla. Betolarin intranet-projektissa hän toimi konseptoijana ja projektipäällikkönä.

    Silja on parhaimmillaan työ- ja viestintätapojen muutosprojekteissa, joissa suunnitellaan alusta asti huolella, miten kaikki ihmiset saadaan muutokseen mukaan. Siljalla on vahva tausta organisaatioviestinnästä. Uransa alusta asti häntä on kiinnostanut se, miten työskentelystä ja viestinnästä tehdään mahdollisimman sujuvaa.

    Matti Heikinoja, Kemijoki Oy
    Matti on Kemijoki Oy:n tietohallintopäällikkö. Tehtävänsä kautta Matti vastaa Kemijoki Oy:n ICT-infraan liittyvistä palvelusopimuksista sekä palveluiden kehittämisestä yhdessä sopimuskumppanien kanssa. Periaatteena on matalalla kynnyksellä lähteä testaamaan uusia ratkaisuvaihtoehtoja olemassa olevien prosessien kehittämisessä. Tällä hetkellä keskiössä on olemassa olevien M365-palveluiden laajempi hyödyntäminen päivittäisissä rutiineissa.

    Karoliina Kettukari, Meltlake
    Karoliina tietää, mikä on suomalaisen modernin työn nykytila – ja mihin se on menossa. Karoliina uskoo, että teknologiaa hyödyntämällä voimme voimaannuttaa jokaisen työntekijän työskentelemään tehokkaammin ja tuottavammin – samalla kun työntekijäkokemus paranee. Karoliinalla on yli kymmenen vuoden kokemus sisäisen viestinnän ja tiimityöskentelyn kehittämisestä. Hän on johtaa Meltlaken modernin työn liiketoimintaa ja kehittää suomalaisten organisaatioiden työpäivää yhdessä monialaisen huippuasiantuntijatiimin kanssa. Karoliina on Microsoft MVP sekä inspiroiva ja palkittu puhuja teknologiakonferensseissa ympäri maailmaa.

    Sari Soinoja, Meltlake
    Sarin silmät alkavat loistaa ja kädet liikkua, kun hän pääsee kertomaan M365-alustan uusista mahdollisuuksista ja tavoista hyödyntää niitä. Sari on kartuttanut kokemusta monenlaisista liiketoiminnoista sekä eri roolien kanssa yhdessä tekemisestä intranet- ja modernin työn projektien parissa. Sari on aktiivinen esiintyjä niin webinaareissa kuin live-yleisön edessäkin.

    Tomi Näränen, Valtori
    Tomi on toiminut IT-alalla 26 vuotta, aloittaen C++-koodarina yksityisellä puolella ja toimii nyt valtionhallinnossa tuotepäällikkönä. Tuotepäällikön tehtävässä Valtorissa hän on toiminut seitsemän vuoden ajan. Työn ohella Tomi opiskeli LUT-yliopistossa tietojohtamista ja johtajuutta. Opiskelujen aikana heräsi kiinnostus tiedon laatuun ja hän teki gradun tiedon laadun merkityksestä tietoperustaisessa päätöksenteossa. Vaikka tutkijan ura ei vetänytkään puoleensa, tuotepäällikön työssä Tomi on kuitenkin pyrkinyt hyödyntämään tietojohtamisen oppeja.

    Suvi Hosia, Fennia
    Suvi on viestinnän moniosaaja, joka syttyy erityisesti työyhteisöjen sisäisestä kehittämisestä ja muutoksesta. Hänen mottonsa onkin tehdä työelämästä piirun verran parempaa. Fenniassa Suvi vastaa työyhteisöviestinnästä. Roolissaan hän toimii erityisesti johdon ja HR:n rajapinnassa tuomassa viestinnän näkökulmaa pieniin ja suuriin muutoksiin.

    Matti Ahola, Kymenlaakson hyvinvointialue
    Tietohallintojohtajan roolissa ja sen yli, Matti on KymenHVA:ssa vahvasti mukana digitaalisien palveluiden kehittämisessä ja mahdollistajana.

    Kymenlaakson hyvinvointialue järjestää Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Noin 161 000 asukkaan maakuntaan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti. Kymenlaakso on vahvasti mukana kansallisessa kehittämissä myös ICT näkökulmasta esimerkiksi EU:n kestävän kasvun ohjelman kautta.

    Jarmo Lehto, Cloudriven
    Jarmo työskentelee Cloudrivenin modernin työn seniorikonsulttina ja on erikoistunut viestinnän ja tietämyksenhallinnan ratkaisuihin SharePointin ja muiden Microsoft 365 -palveluiden avulla. Hänen on mukana hankkeissa konseptoinnista aina toteutukseen ja kouluttamiseen asti.

    Jarmo kehittää myös räätälöityjä ratkaisuja hyödyntäen Azuren ja Power Platformin palveluita. Hän kuitenkin painottaa valmisominaisuuksien hyödyntämistä, kun se on mahdollista, ja auttaa asiakkaita käyttämään niitä tehokkaasti. Erityisesti uusi Microsoft Syntex on mullistanut käyttäjien arkea, sillä se mahdollistaa dokumenttien automaattisen käsittelyn tekoälyn avulla.

    Jouni Heikniemi, Devisioona
    Jouni on pitkän linjan sovelluskehittäjä ja Azure-asiantuntija. Hänen erityisalueitaan ovat liiketoiminnan digitalisointi, ohjelmistoprojektien laatukysymykset ja kehitystyön tuottavuus. Jouni on konsulttiyhtiö Devisioonan toimitusjohtaja ja yksi maailman n. 200 Microsoft Regional Directorista. Vapaa-ajallaan hän myös isännöi suomalaista Microsoft-ekosysteemiin keskittyvää Ikkunastudio-podcastia.

    Jouni on mukana PPHPR -iltapäivän paneelissa.

    Markku Viljanen, Transval
    Markku on toiminut sisälogistiikan ulkoistuksien parissa vuodessa 2004 lähtien, nykyisessä roolissaan Markku vastaa Transvalin sisälogistiikka liiketoiminnan operatiivisestä kehittämisestä. Markun tausta on vahvasti operatiivisen kehittämisen puolelta, ja se edelleen näytteleekin merkittävää roolia Transvalin sisälogistiikka liiketoiminnan low-code kehittämisessä. Transval voitti Suomen Paras Power Platform toteutus -kisan syksyllä 2022. Kisassa esitelty ratkaisu oli täysin kansalaiskehittäjyyden tulosta, nyt painopiste on edelleen kannustaa ja ylläpitää mahdollisuus kansalaiskehittämiseen, mutta samalla myös ottaa käyttöön tarvittavat governance ja tukimallit.

    Markku on mukana PPHPR -iltapäivän paneelissa.

    Markus Rautio, Advania
    Markus toimii Advania Finlandin Power Platform liiketoiminnan tuotantopäällikkönä ja tuoteomistajana. Markuksen vetämä tiimi rakentaa moderneja Power Platform toteutuksia hyödyntäen myös kattavasti M365- ja Azure kyvykkyyksiä. Markuksen oma erikoisosaaminen keskittyy Power Platform -palveluiden ja Azuren kognitiivisten kyvykkyyksien hyödyntämiseen osana moderneja data-arkkitehtuuri ratkaisuja.

    Markuksen ja hänen tiiminsä tavoitteena on luoda Advanian asiakkaille innovatiivisia, ketteriä ja kustannustehokkaita ratkaisuja Microsoftin tarjoamilla low-code työkaluilla unohtamatta pro-code mahdollisuuksia!

    Sakari Sahamies, Tokmanni

    Sari Rantanen, Keski-Suomen hyvinvointialue
    Sari toimii Keski-Suomen hyvinvointialueella tietojohtamisen yksikössä kliinisesti erikoistuneena sairaanhoitajana, toimien sähköisen asioinnin tukena ja hyvinvointialueen ohjejärjestelmän pääkäyttäjänä.

    Sarilla on taustalla palveluprosessien jatkuvaa kehittämis- ja johtamisosaamista sosiaali- ja terveysalan kentältä. Maakunnallinen asiantuntijatyö sote-sektorilla, jossa korostuu verkostojen koordinointi ja tavoitteellinen eteneminen ovat ominta osaamisaluetta. Ohjejärjestelmämme modernisoiminen on ollut mielenkiintoinen matka, jossa on toimintoprosesseja määritelty ja testattu teknisten asiantuntijoiden kanssa. Rinnalla on toimintojen ja prosessien peilaaminen käytännön työtä tekevien hoitajien ja lääkäreiden käyttökokemuksiin ja toiveisiin.

    Sari työskentelee aktiivisesti hyvinvointialueella hyödyntäen teknologiaa ja verkostoja, jotta ammattilaisilla on yhtenäiset ja näyttöön perustuvat ohjeet työnsä tueksi unohtamatta kansalaisen oikeutta saada laadukasta palvelua/hoitoa ja tietoa.



    OHJELMA

    Kevään HPR-tapahtuma järjestetään 9.-10.5.2023 hybriditapahtumana. Voit osallistua koko tapahtumaan tai jompaan kumpaan päivään joko paikan päällä Scandic Park Helsingissä tai etänä. Ensimmäinen päivä keskittyy Microsoft 365:een ja toinen päivä Power Platformiin.

    M365 HPR

    8.15 Rekisteröityminen ja aamukahvit
    Rekisteröitymispiste aukeaa. Aamukahvit tarjolla tapahtumapaikan aulatilassa.

    8.50 Streamaus alkaa

    9.00 Avaus: Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat
    Kevään HPR-seminaarin avaavat Juha Anttila ja Vesa Nopanen. Avauspuheenvuorossa ovat pääroolissa Microsoftin pilvimaailman isoimmat muutosvoimat kuten tekoäly, hybridityö, työntekijäkokemus, tietoturva, tiedonhallinta ja Metaverse. Osansa tässä esityksessä saavat myös ne pilvipalveluiden rumemmat puolet kuten käyttökatkot, lisenssimuutokset ja palveluiden poukkoilevat kehityspolut.

    Juha Anttila, IITC ja Vesa Nopanen, Sulava

    9.40 Tauko

    9.45 Case Fennia: M365 kulttuurinmuutoksen tukena vakuutusyhtiössä
    Tehdään työelämästä piirun verran parempaa! Fenniassa on otettu isoja askeleita digitaalisen työympäristön kehittämiseksi ja viestinnän parantamiseksi osana kulttuurimuutosta.

    Janne Ariluoto ja Suvi Hosia, Fennia

    10.25 Kahvitauko

    10.40 Sali 1: Case Helsingin kaupunki ja HAM: Digilähettilään kehityskaari
    Mikä on digilähettiläiden rooli Helsingin kaupungilla? Kuule Helsingin taidemuseon digilähettilään Jouni Vienolan huima digiloikka palveluvastaavasta digivelhoksi.

    Päivi Lassila, Helsingin kaupunki ja Jouni Vienola, Helsinki Art Museum (HAM)

    Sali 2: Case VTT: Teollinen metaverse
    Teollinen metaversumi yhdistää fyysisen ja virtuaalisen työympäristön ja mahdollistaa uudenlaisten työkalujen ja työtapojen käytön yhteistyössä toisten työntekijöiden kanssa. Tässä esityksessä käydään läpi teollisen metaversumin mahdollisuuksia, odotuksia ja rajoitteita.

    Karoliina Salminen, VTT

    11.20 Tauko

    11.30 Sali 1: Case UPM: Uusi intranet – käyttäjä keskiössä
    UPM:n Intranet-projektin menestyksen avaimet olivat käyttäjäkeskeisyys ja muutoksenhallinta. SharePoint-alustan taivuttaminen ison organisaation vaatimuksiin ei tietysti ole aivan yksinkertaista, mutta se, että intranet oikeasti palvelee käyttäjiä, oli tässä projektissa kaikkein tärkeintä.

    Anna-Leena Terhemaa, UPM ja Sari Soinoja, Meltlake

    Sali 2: Teams & Metaverse uutuudet
    Mitä uutta ja mullistavaa Microsoft Teams ja Metaverse tarjoavat käyttäjille, tehokäyttäjille ja liiketoiminnalle? Näet käytännössä, miten voit hyödyntää Teamsia omassa työssäsi ja organisaatiossasi, kun Vesa ”Vesku” Nopanen demoaa viimeisimpiä ominaisuuksia. Sinulle selviää myös, miten voit hyödyntää tekoälyä Microsoftin pilvessä työsi tehostamiseksi!

    Vesa Nopanen, Sulava

    12.10 Lounas

    13.00 Sali 1: Case Verkkokauppa.com: Miten luot osallistavan ja motivoituneen sisällöntuottajayhteisön?
    Uuden intranetin käyttöönotossa yksi työllistävimmistä asioista on sisällöntuotanto, jossa ripaus joukkuehenkeä on enemmän kuin paikallaan. Hyvä viestintä ja osallistaminen kehitystyöhön ovat tärkeitä, mutta mitä muuta tarvitaan? Mikä olisi papukaijamerkin arvoinen idea motivoituneen yhteisön luomiseksi?

    Lauri Kutila ja Annika Kuusela, Verkkokauppa.com

    Sali 2: Tiedonhallinta M365:ssa
    Miten hyvin M365:en palvelut kuten SharePoint ja Teams soveltuvat tiedonhallintaan? Onnistuuko myös kurinalaisempi dokumenttien hallinta ja arkistointi? Täyttyvätkö eri vaatimukset? Tässä esityksessä kuulet parhaat käytännöt dokumenttien hallintaan Teams- ja SharePoint-ympäristöissä.

    Juha Anttila, IITC

    13.40 Tauko

    13.50 Sali 1: Case Betolar: Moderni kaksikielinen SharePoint-intra, joka toimii myös Teamsissa
    Betolar toimii globaalisti ja on kasvanut viime aikoina hurjaa vauhtia. Aikaisemmin sisäinen viestintä hoidettiin Teamsissä ja sähköposteissa, mutta henkilöstömäärän kasvaessa tarvittiin sisäisen viestinnän kotipesäksi intranet. Miten kaksikielinen, moderni SharePoint-intra suunniteltiin ja toteutettiin?

    Marko Laitinen, Betolar ja Silja Häikiö, Midpointed

    Sali 2: Z-sukupolvi tulee, oletko valmis?
    Nuori Z-sukupolvi on nyt liittymässä työvoimaan, ja heidän toimintatapansa ovat radikaalisti erilaiset aikaisempiin sukupolviin verrattuna. Mitä organisaatio voi tehdä valmistautuakseen ja mitä salaisia etuja nämä uudet työntekijät voivat tuoda työnantajalle? Onko tulevaisuudessa kaikki vain tiktokkia ja tanssihaasteita, vai löydetäänkö kultainen keskitie?

    Miska Kytö, Sulava

    14.30 Kahvitauko

    14.50 Sali 1: Case Kemijoki Oy: HoloLens ja Teams tukemassa voimalaitosten toimintaa
    Kemijoki Oy:ssä käytetään M365:en palveluita laajasti päivittäisissä rutiineissa. Rutiinien parantamisen lisäksi on lähdetty matalalla kynnyksellä testaamaan uusia ratkaisuvaihtoehtoja prosessien kehittämisessä. Tätä päätä edustajat projektien tiedonhallintaan kehitetyt ratkaisut ja lisätyn todellisuuden HoloLens-toteutukset tukemassa voimalaitosten toimintaa.

    Matti Heikinoja, Kemijoki Oy

    Sali 2: Työntekijäkokemuksen kehittäminen Vivan ja Teamsin avulla
    Mikä on digitaalisen työntekijäkokemuksen nykytila? Kuinka puhua teknologiasta ihmiset edellä? Tervetuloa oivaltamaan, kuinka Viva yhdistää tehokkuuden ja työhyvinvoinnin.

    Karoliina Kettukari, Meltlake

    15.30 Tauko

    15.40 Aivoergonomia hybridityössä
    Hybridiaika vaatii työntekijältä itsensä johtamista, esihenkilöiltä joustamista, ja työyhteisöltä uusia yhteistyön tekemisen käytäntöjä. Tässä puheenvuorossa käydään läpi tapoja tehdä etätöitä mahdollisimman aivoystävällisesti, sekä parhaita mahdollisia työnteon tapoja hybridiaikana.

    Mona Moisala, aivotutkija ja psykologian tohtori

    16.20 Yhteenveto

    16.30 Get together -verkostoitumistilaisuus
    Verkostoitumistilaisuus Scandic Park Helsingissä

    18.00 Ensimmäinen päivä päättyy


    Power Platform HPR

    8.15 Rekisteröityminen ja aamukahvit
    Rekisteröitymispiste aukeaa. Aamukahvit tarjolla tapahtumapaikan aulatilassa.

    8.50 Streamaus alkaa

    9.00 Tiedolla johtaminen kilpailukyvyn moottorina
    Puheenvuoro perustuu LUT-yliopistossa parhaillaan käynnissä olevaan, Työsuojelurahaston ja PHP Säätiön rahoittamaan “Tuottavuutta liiketoiminta-analytiikalla” -tutkimushankkeeseen.

    Johanna Orjatsalo, LUT

    9.40 Tauko

    9.45 Case Hoivarakentajat: Hirsirakentajan arkea tahdittaa digitaalinen sydän
    Julkisten tilojen hirsirakentaja löysi avaimet liiketoiminnan reaaliaikaiseen tilannekuvaan, sujuvampaan työhön ja bisneksen kestävään kasvuun. Hoivarakentajien liiketoiminnan digitaalinen sydän rakennettiin kolmessa kuukaudessa low-code-alustan välineillä Microsoft Teamsiin.

    Mikko Vainioranta, Hoivarakentajat

    10.25 Kahvitauko

    10.40 Sali 1: Valtiokonttorin pilvimatka
    Mitä pilvipalveluihin siirtyminen tarkoittaa teknisessä ja operatiivisessa mielessä? Mitä uusia osaamisvaatimuksia syntyy ja miten työtavat muuttuvat?

    Petri Ellmén, Valtiokonttori

    Sali 2: Case Kymenlaakson hyvinvointialue: Poweria hyvinvointialueelle

    Matti Ahola, Kymenlaakson hyvinvointialue

    11.20 Tauko

    11.30 Sali 1: Case Helen: Low-code/no-code kehittäminen ja Power Platform
    Mitä Power Platformin avulla tavoitellaan? Miten työkaluja käytetään hyväksi? Mitä matkan varrella on jo opittu?

    Heini Kuusela, Helen ja Timo Pertilä, Forward Forever

    Sali 2: Case Keski-Suomen hyvinvointialue: Automatisoitu SharePoint-pohjainen dokumentinhallintajärjestelmä
    Sampo-ohjepankki pitää hyvinvointialueen tärkeät dokumentit hallinnassa. Toteutuksessa tulee esille monet dokumentinhallinnan kompastuskivet ja toisaalta parhaat ratkaisumallit, joissa hyödynnetään monipuolisesti Power Automaten ja Logic Appin kyvykkyyksiä.

    Sari Rantanen, Keski-Suomen hyvinvointialue ja Markus Rautio, Advania

    12.10 Lounas

    13.00 Sali 1: Case HAMK: Tavoitteilla ja tiedolla tuloksiin
    Hämeen ammattikorkeakoulussa luotiin Power Platform -tuotteiden avulla johtamisen tueksi työkalu, joka yhdistää saumattomasti tavoitejohtamisen, henkilöstön osaamisen johtamisen sekä tiedolla johtamisen toimivaksi kokonaisuudeksi, joka on sulautettu osaksi jokapäiväistä digitaalista työympäristöä.

    Jonna Heikkiniemi ja Jari Järvinen, HAMK

    Sali 2: Botti töihin, Teams-tiimit hallintaan
    Tässä esityksessä laitetaan botti ja provisiointimoottori töihin ja automatisoidaan niiden avulla Teamsin tiimien, kanavien sekä metatietojen luonti. Näillä työvälineillä isokin määrä tiimejä pysyy hallussa koko niiden elinkaaren ajan.

    Henry Scheinin, Solu Digital

    13.40 Tauko

    13.50 Sali 1: Case Tokmanni: Microsoft Syntex dokumenttien käsittelyn automatisoinnissa
    Viekö dokumenttien käsittely liikaa työaikaa? Vai jääkö kiireessä dokumentit käsittelemättä, ja siksi tiedon löytäminen myöhemmin on hankalaa? Tässä esityksessä katsotaan, kuinka Microsoft Syntex:in avulla voidaan itse opettaa tekoäly luokittelemaan dokumentit automaattisesti ja poimimaan niistä tiedot sarakkeisiin.

    Sakari Sahamies, Tokmanni ja Jarmo Lehto, Cloudriven

    Sali 2: Tiedon laadun merkitys tietoperustaisessa päätöksenteossa
    Mitä on tietoperustainen päätöksenteko? Mitä on tieto ja tiedon laatu? Miten tiedon laatu vaikuttaa päätöksentekoon? Miten voidaan parantaa tiedon laatua?

    Tomi Näränen, Valtori

    14.30 Kahvitauko

    14.50 Fortumin matkassa kohti Power Platformin tehokasta hyödyntämistä
    Mikä on Fortumin Low-code Center of Excellence ja mitä se tekee? Minkälainen näkemys on muodostunut low-codesta? Mihin se soveltuu ja mihin ei ehkä niinkään?

    Terho Antila, Fortum

    15.30 Tauko

    15.40 Low-code vs. Pro-code
    Miten kansalaiskehittäminen ja ammattilaiskehittäminen poikkeavat toisistaan? Mitä yhteistä niillä on? Missä kansalaiskehittämisen työkalujen rajat tulevat vastaan, vai onko niitä?

    Timo Pertilä, Forward Forever, Markku Viljanen, Transval ja Jouni Heikniemi, Devisioona

    16.20 Yhteenveto

    16.30 Tapahtuma päättyy

    Pidätämme oikeuden ohjelmanmuutoksiin.


    Koulutuspaikka:
    Scandic Park Helsinki, mannerheimintie 46, 00260 Helsinki tai Online

    Kevään HPR-tapahtuma järjestetään hybriditapahtumana. Voit osallistua koko tapahtumaan tai jompaan kumpaan päivään joko paikan päällä Scandic Park Helsingissä tai etänä. Ensimmäinen päivä keskittyy Microsoft 365:een ja toinen päivä Power Platformiin.

    Ajankohta:
    9.-10.5.2023

    Hinnat:

    Microsoft 365 HPR 9.5.2023:
    995 euroa
    /hlö + alv 24 %.

    Power Platform HPR 10.5.2023:
    995 euroa
    /hlö + alv 24 %.

    Microsoft 365 + Power Platform HPR yhteishintaan:
    1695 euroa
    /hlö + alv 24 %.

    Voit valita osallistutko tapahtumaan paikan päällä vai seuraatko striimiä etänä. Live- ja striimiosallistuminen on samanhintaista. Valitun osallistumistavan voi vaihtaa toiseksi ilmoittamalla siitä HPR-tiimille viimeistään 30 vrk ennen tapahtumaa.

    Ryhmäalennukset:
    2 hlö -> 10 %
    3 hlö -> 20 %
    4 hlö tai enemmän -> 30 %
    (Ryhmäalennukset lasketaan ilmoittautumishetkellä voimassa olevasta hinnasta)

    Ilmoittautumisen peruutusehdot:
    Ilmoittautuminen sisältää osallistumisoikeuden paikan päällä tai etänä M365 HPR ja Power Platform HPR -tapahtumiin, kaikki livesisällöt tallenteineen kuukauden ajan sekä esitysmateriaalit PDF-muodossa. Osallistumisoikeus on henkilökohtainen.

    Ryhmäalennukset lasketaan ilmoittautumishetkellä voimassa olevasta hinnasta. Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta vielä 30 vrk ennen tilaisuutta. Tämän jälkeen emme palauta osallistumismaksua, mutta voit vaihtaa tilaisuuden osallistujan tai siirtää osallistumisen seuraavaan tapahtumaan.

    Kouluttajan muut kurssit

    Samankaltaisia kursseja