Tilastollisen prosessin ohjauksen perusteet (1 pv)
680 euroa /hlö + alv
10.12.2024, Sibeliustalo, Lahti
680 euroa /hlö + alv
10.12.2024, Sibeliustalo, Lahti
SPC on aivan yhtä oleellinen konsepti palvelutuotannossa kuin perinteisessä tuotannossa. SPC on enemmän kuin yksittäisten asioiden seuraamista. SPC-konsepti ja työkalut ovat alunperin luotu USA:ssa, mutta toisen maailman sodan jälkeen japanilaiset lähtivät soveltamaan konseptia menestyksekkäästi. 1990-luvun puolessa välissä konsepti nousi prosessijohtamisen rinnalla suosituksi. Silloin ohjauskortteja käytettiin tuoteominaisuuksiin. Tänä päivänä ohjauskorttien käyttökohteet ovat moninaisemmat. Kortit ovat osana johtamisen työkalupakkia.
SPC:n käytännön työkaluja ovat ohjauskortit. Ohjauskortit auttavat kuvaamaan ja tunnistamaan prosessin vaihtelun sekä ohjaamaan oikeansuuntaisiin toimenpiteisiin. Koulutuksessa tutustutaan yleisimpiin ohjauskortteihin, niiden luomiseen ja käyttämiseen jatkuvan parannuksen toiminnassa. Ohjauskorttien lisäksi koulutuksessa tutustutaan tiedon laadun merkitykseen ja mittatiedon virheen määrittämiseen sekä suorituskykyanalyyseihin.
Koulutuksen tavoitteena on oppia, ohjauskortin merkitys, miksi ohjauskorttia tarvitaan ja ohjauskortin oikea valinta sekä mittauksen ja prosessin kyvykkyyden määrityksen merkitys.
ISO 9001:2015 ja IATF 16949:2016 -standardit vaativat tilastollista prosessin analyysiä sekä stabiilisuuden ja suorituskyvyn tunnistamista. Koulutus auttaa ymmärtämään, mitä nämä vaatimukset tarkoittavat ja miksi kyseiset vaatimukset ovat tärkeät.
Ennakoi prosessin käyttäytymistä
SPC auttaa ennakoimaan prosessin muuttumista hallitsemattomasti ja lyhentää reaktioaikaa muutos/virhetilanteissa.
Ohjauskortit tutuksi
Tutustu ohjauskortteihin ja opi tunnistamaan prosessin vaihtelu sekä ohjaamaan toimenpiteet oikeansuuntaisesti.
Kenelle?
Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat tutustua tilastolliseen prosessinohjaukseen tai tarvitsevat sitä työssään.
Monimuotoinen osallistumistapa
Valitse itsellesi sopivin toteutustapa. Koulutuksen voi käydä lähiopetuksena, etänä tai hybridinä. Postitamme koulutusmateriaalit sekä striimaamme koulutuspäivän etänä osallistuville.
Elämyksellinen koulutuspaikka
Koulutus järjestetään ainutlaatuisissa kokouspuitteissa Sibeliustalossa, Vesijärven rantamaisemissa.
Laadukkaat tarjoilut
Food & Events huolehtii nautinnollisista koulutuspäivän tarjoiluista tarjoten varmasti jotakin jokaisen makuun. Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.
Kouluttaja:
Matti Pesonen, Lean Six Sigma Black Belt, KTM (Strateginen johtaminen), KTK (Johtaminen ja organisaatiot)
Matti Pesonen on valmistunut ekonomiksi Lappeenrannan teknillisen yliopiston Kauppakorkeakoulun Strategisen johtamisen maisteriohjelmasta. Kauppatieteen kandidaatin tutkinnon Matti on suorittanut johtamisen ja organisaatiotieteiden pääaineesta. Matin mielenkiintona on organisaatioiden toiminnan parantaminen ja yritysten johtamisen tason nostaminen.
KTM Matti Pesosella on kokemusta mm. seuraavista laadun johtamisen menetelmistä ja työkaluista ja niiden soveltamisesta asiakasyrityksissä ja koulutustilaisuuksissa:
– Laatutekniikat ja laatutyökalut: FMEA, SPC, MSA, 8D, DoE, Juurisyyanalyysi, 5xMiksi ja muut yleiset tiimityökalut ja ongelmanratkaisumenetelmät
– Lean Six Sigma -menetelmä: Lean Six Sigma Black Belt, Lean Six Sigma Green Belt-kouluttaja, Lean Six Sigma Yellow Belt-kouluttaja
– Tilastolliset menetelmät: Minitab-ohjelmiston ja tilastollisten menetelmien ja datan analyysin kouluttaja
– Laatujärjestelmät: ISO 9001:2015, IATF 16949:2016
Matista sanottua:
”Kouluttajan esiintyminen on motivoivaa ja selkeää. Hyvä!”
”Matti on loistava kouluttaja!”
”Opettaja oli asiantunteva ja osasi kertoa asiat niin, että ”maallikkokin” ymmärää asian.”
08:30 Ilmoittautuminen ja kahvi
09:00 Avaus, esittely ja ohjelma?
Tilastollisen ajattelun ja prosessiajattelun perusteet
Laatutoiminnan tilastollinen tausta
Miten ja miksi
Vaihtelun merkitys ja ymmärtäminen
Ohjauskortit, SPC-kortit
12:00 Lounas
13.00 Ohjauskortin toteuttamisprosessi
Taulut ja niiden luominen – kuinka tehdään
Ohjauskortin laskuharjoitus
14:30 Kahvi
15:00 Mittauksen suorituskyky
Mittausvirhe ja sen merkitys
Variaatio- ja deviaatiovirhe
Prosessin suorituskyky
Suorituskyvyn määritys
Suorituskykyindeksit
Yhteenveto ja loppukeskustelu
16:00 Tilaisuus päättyy
Koulutuspaikka:
Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti, tai etäosallistuminen
Ajankohta:
10.12.2024
Hinta:
680 euroa /hlö + alv 25,5 %.
Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Ilmoittautumiset olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Ilmoittautumisen voit tehdä sähköpostitse. Ilmoittaessasi useampia henkilöitä samasta organisaatiosta, voit lisätä muut henkilöt lisätietoihin. Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.
Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua. Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.
Tilastollisen prosessin ohjauksen perusteet (1 pv)
680 euroa /hlö + alv
10.12.2024, Sibeliustalo, Lahti